top of page

ONS WIJNASSORTIMENT

Prahova Valley Family.jpg

Prahova Valley is het meest gerenommeerde wijnmerk van onze kelders, dat vele successen kent zowel in Roemenië als daarbuiten. Prahova Valley heeft premium, complexe en moderne wijnen van hoge kwaliteit die consumenten en wijnliefhebbers aanspreken. Met de zon als symbool, heeft dit wijnmerk niet alleen een warme en vriendelijke, maar ook een stijlvolle en moderne uitstraling.

De wijnen zijn afkomstig van de wijngaarden in het district Prahova in de regio Dealu Mare. Prahova ligt in de historische regio Walachije, het huidige Muntenië, met als hoofdstad Ploiești. Prahova valley is de vallei waardoor de rivier de Prahova stroomt, een rivier die zo verbonden is met het centrale berggebied van Roemenië de Karpaten.

 

Het assortiment Prahova Valley kent:

  • de rode wijnen Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir

  • de witte wijnen Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay en Sauvignon Blanc

  • de rosé wijn Merlot

De merknaam Byzantium wordt geassocieerd met de rijkdom van de Byzantijnse geschiedenis, cultuur en waarden: rijkdom en beschaving, complexiteit en dynamiek, weelde, kunst en macht.

Byzantium is een premium wijnassortiment dat verandering en evolutie omarmt en altijd bij de tijd is. Het wijnassortiment illustreert de individualiteit van onze wijngaarden in een van de beroemdste wijnregio's van Roemenië: Dealu Mare.

In het label en de naamgeving van de Byzantium wijnen, Rosso, Blanc, en Rosé, komt het karakter en de rijkdom van Byzantium goed en aantrekkelijk tot uiting.

Logo Byzantium.jpg

De Colina wijnen zijn afkomstig van onze wijngaarden in de wijnstreek Dealu Mare-wijngaarden. De wijnen dragen de naam van de plaats "Colina Piatra Alba". De witte rotsen gevormd door versteende schelpen van slakken en mosselen herinneren ons eraan dat miljoenen jaren geleden het gebied werd bedekt door de Sarmatia-zee.

De Colina wijncollectie bevat een mooie rode en witte wijn en een rosé.

Colina Family.jpg

Deze wijncollectie van hoge kwaliteit is geïnspireerd door de oude Griekse mythologie. Deze collectie weerspiegelt de ontstaansgeschiedenis van de wijnbouw in Roemenië, daarheen gebracht door de oude Grieken.

Deze wijnen zijn stuk voor stuk krachtig en iconisch, net als de goden en titanen uit de Griekse mythologie, waarnaar ze zijn vernoemd. Deze wijncollectie is het symbool van land en traditie, van zon en passie, van een rijke historie van kunst en van mensen met talent en geloof en vertrouwen.

De Mythological wijncollectie bevat de volgende superieure premium wijnen: Hyperion, Rhea, Theia, Kronos en Neptunus. Deze wijnen kennen een beperkte oplage, limited edition.

Mythological Collection Family.png
Rhein Extra Family.png

RHEIN EXTRA wordt geproduceerd in Rhein Cellars sinds 1892, in de kleine stad Azuga in het district Prahova Valley. Het is het oudste en meest gewaardeerde mousserende wijnmerk in Roemenië. De opmerkelijke kwaliteiten van deze mousserende wijn zijn erkend sinds 1906, toen het de grootste onderscheiding kreeg op "The Romanian General Exhibition". Op dat moment, werd RHEIN EXTRA mousserende wijn beschouwd als "het meest natuurlijke, inheemse en superieure" merk geproduceerd met behulp van de traditionele methode met een tweede gisting in de fles.

De collectie Rhein Extra bestaat uit de Rhein Extra Brut Imperial (Chardonnay) en de Rhein Exstra Brut Rose (Pinot Noir).

 

Bent u een groothandel, detailhandel of horeca of een grootverbruiker en wilt u een offerte aanvragen? 

Neem dan contact met ons op via onderstaande knop:

bottom of page