ColinaPA_Rosu.png

Rood

Variëteit: 55% Cabernet Sauvignon, 25% Shiraz, 20% Cabernet France.

 

Wijn parameters: Alcohol 14% Droge rode wijn.

 

Wijnbereidingsproces:

Met de hand oogsten eind oktober vroeg in de ochtend; de druiven worden zorgvuldig geselecteerd. Co-gisting voor Cabernet Sauvignon en Cabernet France Rijping gedurende 12 maanden in barriques (60% in Franse eiken barriques en 40% in Roemeense eiken barriques).

 

Proefnotities: Diep robijnrood met violette tinten, de wijn brengt een explosie van smaken van rijp zwart fruit, aangevuld met rode peper en munt. Eiken noten, fijne nuances van vanille en chocolade, zijn goed geïntegreerd in een robuuste wijnstructuur.

 

Culinaire associaties:

Ideaal bij rundvlees, lamsvlees of gegrilde gerechten.

 

Serveren:

Bij voorkeur serveren bij 16-18 °C.

Houdbaarheid:

Nu op dronk; goed houdbaar tot 5 à 7 jaar na de oogst.

 

Verpakking:

doos x 6 flessen x 750 ml

 

2018 - GOLD MEDAL - HINA WINE & SPIRITS

2018 - SILVER MEDAL INTERNATIONAL WINES & SPIRITS COMPETITION, UK

ColinaPA_Alb.png

Wit

Variëteit: 55% Chardonnay, 30% Viognier, 15% Feteasca Alba.

 

Wijn parameters: Alcohol 13,5% Droge witte wijn.

Wijnbereidingsproces:

Het vergistingsproces start met Chardonnay en Viognier De twee wijnen (Chardonnay & Viognier) en Feteasca Alba werden geassembleerd aan het einde van de vergistingsproces.

Proefnotities:

De wijn heeft duidelijke aroma's van geel rijp fruit gebracht door Chardonnay, aangevuld met tinten van perziken en tropisch fruit van de Viognier. De lange, licht bloemige en minerale afwerking doet denken aan de delicatesse van de Feteasca Alba.

Culinaire associaties:

Het kan worden geserveerd met salades, zeevruchten of gevogelte, maar kan ook uitstekend als aperitief.

Serveren:

Bij voorkeur serveren bij 10-12 °C.

Houdbaarheid:

Nu op dronk; goed houdbaar tot 5 à 7 jaar na de oogst.

Verpakking:

doos x 6 flessen x 750 ml.

ColinaPA_Rose.png

Rosé

Variëteit: 100% Pinot Noir.

Wijn parameters: Alcohol 13,5 % Rosé.

 

Wijnbereidingsproces:

De druiven werden afzonderlijk gevinifieerd. De wijnen werden gebotteld na het einde van de

alcoholische gisting.

 

Proefnotities:

Fris, romig en fruitig, met aroma's die typerend zijn voor de verscheidenheid aan goed gerijpt rood fruit, kersen, frambozen, maar ook afzonderlijke tonen van rode bloemen aan het einde.

 

Culinaire associaties:

Het kan worden geserveerd met verse salades, garnalen, gegrilde vis of geitenkaas.

 

Serveren:

Bij voorkeur serveren bij 10-12 °C

 

Houdbaarheid: Nu op dronk; goed houdbaar tot 3 à 4 jaar na de oogst.

 

Verpakking:

doos x 6 flessen x 750 ml

 

2018 - BRONZE MEDAL - INTERNATIONAL WINE CHALLENGE, UK

2018 - BRONZE MEDAL - INTERNATIONAL WINES & SPIRITS COMPETITION, UK

2018 - BRONZE MEDAL - DECANTER WORLD WINE AWARDS, UK