top of page

WELKOM BIJ BACCUM SPIRITS

Wij zijn een jong bedrijf en begonnen in Bakkum dat deel uitmaakt van de gemeente Castricum in het Kennemerland, het prachtige kustgebied van Noord-Holland. De handelsnaam Baccum Spirits is daarvan afgeleid. Inmiddels hebben wij een bedrijfsruimte in Heiloo, gelegen even ten noorden van Castricum.

 

Wij zijn exclusief importeur en distributeur van speciaal geselecteerde kwaliteitswijnen en wodka’s uit Roemenië. Dit van de grootste producenten in Roemenië van wijnen en gedistilleerd te weten Alexandrion en Iconic Estate.

AlexandrionLogo.png

Alexandrion

Het verhaal van Alexandrion gaat terug naar het begin op Kreta Griekenland en weerspiegelde daarmee een mediterrane oorsprong. Alexandrion vervolgde zijn ontstaan in Roemenië, waar het is uitgegroeid tot de Alexandrion Group. De Alexandrion Group is inmiddels de grootste producent in Roemenië van een grote variëteit aan wijnen en gedistilleerd. Internationaal gerenommeerd met vestigingen niet alleen in Roemenië zelf, maar ook in bijvoorbeeld Brazilië en de Verenigde Staten.

TheIconicEstate_LogoVariants_Regular_onW

The Iconic Estate

Onderdeel van de Alexandrion Group is de Roemeense wijnproducent Iconic Estate.

 

De kwaliteit van onze Roemeense wijnen worden gegarandeerd door het wijnhuis Iconic Estate, dat onderdeel uitmaakt van Alexandrion Group.

Iconic Estate beschikt over 255 hectare aan wijngaarden in de regio’s Dealu Mare Murfatlar in Roemenië en is in staat geweest om een variëteit aan Roemeense wijnen potentie en kwaliteit te geven, waardoor haar wijnen ook naar vele landen over de gehele wereld worden geëxporteerd. De wijnen zijn dan ook in internationale competities onderscheiden. Iconic Estate heeft een totale productiecapaciteit van 5.000 ton per jaar, goed voor 3,6 miljoen liter en rond de 5 miljoen flessen wijn. Daartoe beschikt het over zijn eigen productie- en opslagfaciliteiten en ondergrondse kelders, in Ploiesti, Tohani en Azuga.

51764336.jpg

Onderdeel van Iconic Estate is Rhein & Azuga 1892 cellars, waar mousserende wijnen worden geproduceerd volgens de traditionele “Champenoise methode” (tweede gisting op fles). Het wijnhuis ligt in de kleine stad Azuga en het district Prohava Valley in het zuiden van Roemenië. De kelders van het wijnhuis werden gebouwd tussen 1888 en 1892 door de uit Duitsland afkomstige familie en investeerder Rhein. Nog steeds geniet het wijnhuis veel erkenning in Roemenië.

Het wijnhuis beschikt ook over een hotel en restaurant gelegen in een park van 2 hectare. De gasten kunnen de wijnkelders en een klein museum bezoeken en genieten van de mousserende wijnen uit de eigen wijnkelders.

Klantenwaardering

Onze klantenkring is vooral gericht op de horeca, hotelwezen, en slijterijen en begint zich steeds meer uit te breiden. Ook particuliere consumenten weten steeds meer de weg naar ons te vinden.

 

In de door ons inmiddels georganiseerde proeverijen is gebleken dat de wijnen en de wodka’s zeer goed in de smaak vallen en in de Nederlandse markt zeer concurrerend zijn in kwaliteit en prijs.

bottom of page